Wij verbinden leveranciers en kopers van koolzaadolie

Wilt u koolzaadolie verkopen of kopen? Agrioil verbindt leveranciers (verkopers) en kopers en heeft de laatste marktinformatie over koolzaadolie.

Maak vrijblijvend kennis.
Koolzaadvelden voor olieproductie
WERELDWIJDE PARTNER

Koolzaadolie kopen en verkopen met Agrioil

Onze hoofdactiviteit is het verhandelen van plantaardige oliën voor onze klanten. Naast het bemiddelen tussen verkopers en kopers kan Agrioil ook assisteren bij de uitvoering van contracten.

140+

Wereldwijde handelspartners

60+

Actieve landen

Certificaten

 • ico Non-GMO
 • ico GGO
 • ico ISCC gecertificeerd
 • ico Kosher
 • ico Halal
 • ico GMP+
 • ico FSA verzekerd
 • ico EFISC

Logistiek

 • ico FOB
 • ico CIF
 • ico FCA
 • ico FOT
 • ico Ex-works
 • ico IBC's
 • ico Flexitank
 • ico DAP
 • ico DDP

Laten we de mogelijkheden bespreken

+31 10 467 55 66

Kennismaken zonder verplichtingen

BULK OPTIES

Koolzaadolie in grote hoeveelheden verkopen of kopen

Als u koolzaadolie in grote hoeveelheden wilt kopen of verkopen, staan wij klaar om u de beste hulp te bieden met ons professionele team. Ons team kan uw zakelijke behoeften behandelen en u ondersteunen om aan uw eisen te voldoen. Wij zullen u voorzien van een complete oplossing gebaseerd op uw eisen.

Verschillende soorten koolzaadolie

Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten koolzaadolie: industriële koolzaadolie, die in machines en de chemische industrie wordt gebruikt om motorsmeermiddelen en biodiesel te maken, en culinaire koolzaadolie, die in allerlei gerechten wordt gebruikt.

Deze soorten koolzaadolie zijn afkomstig van de koolzaadplant. Het koolzaad dat wordt gebruikt om olie voor industrieel gebruik te produceren, heeft meestal een hoog erucazuurgehalte (30 tot 60 procent). Dit type wordt gewaardeerd voor industrieel gebruik omdat het ongelooflijk hittebestendig is. Koolzaadmethylester, of RME, wordt gebruikt om biodiesel te maken.

Koolzaadolie is ook een soort plantaardige olie, naast soja en zonnebloem, die kan worden gebruikt als brandstof in (sommige) dieselmotoren. Het is een biobrandstof, wat betekent dat hij gemaakt is van planten of andere organische materialen.

Wat is het verschil tussen koolzaad- en canolaolie?

De term koolzaadolie wordt gewoonlijk door elkaar gebruikt voor zowel industriële als eetbare doeleinden. In bepaalde landen wordt de benaming koolzaadolie echter meestal geassocieerd met olie voor industriële doeleinden, terwijl canola-olie specifiek wordt gebruikt voor eetbare spijsolie.

Uitvoer koolzaadolie

Wij helpen onze klanten bij de verkoop en export van bulkhoeveelheden koolzaadolie naar landen over de hele wereld. Als makelaar helpen wij vooral met de handel en de uitvoering van contracten.

Groei export koolzaadolie

Europa is een van de belangrijkste producenten en exporteurs van raapzaadolie, met landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voorop. Daarnaast zijn ook Canada en Australië belangrijke exporteurs van de olie. De toenemende vraag van de voedingsindustrie, vooral in de regio Azië-Stille Oceaan, stimuleert de groei van de wereldmarkt voor raapzaadolie.

Laten we de mogelijkheden bespreken

+31 10 467 55 66
Kennismaken zonder verplichtingen

Andere grondstoffen

Zoekt u iets anders? We zijn er trots op dat we een breed scala aan hoogwaardige grondstoffen kunnen aanbieden om aan uw uiteenlopende behoeften te voldoen. Naast koolzaadolie omvat onze uitgebreide selectie ook andere populaire oliën die wereldwijd in diverse industrieën en huishoudens worden gebruikt. Neem contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden.
De skyline van Rotterdam
OVER AGRIOIL

Behulpzaam en betrouwbaar

Onze klanten komen uit alle sectoren en uit vele delen van de wereld. Wij streven ernaar onze klanten, ongeacht hun omvang of locatie, een uitstekende service te bieden op het gebied van de bemiddeling in plantaardige oliën.

Meer lezen
WIJ BLINKEN UIT IN

Brokering

Agrioil bemiddelt tussen kopers en verkopers en verstrekt de laatste actuele marktinformatie. Wij helpen onze klanten graag tijdig en verhogen zo hun efficiëntie.

WIJ BLINKEN UIT IN

Uitvoering van het contract

Wij kunnen u helpen uw grondstoffencontracten op een professionele manier en in het belang van uw bedrijf uit te voeren.

Gecertificeerde producten

Wereldwijde zendingen

Discretie gegarandeerd

Wereldwijde inkoop

Bespreek de mogelijkheden

Direct contact

Matthijs Lautenslager
Partner

Onze klanten

Logo Poweroil Logo Unilever Logo ADM

Vaak gestelde vragen

Koolzaadolie in bulk is te koop rechtstreeks van de breker of van een handelsonderneming. Rotterdam is een belangrijk distributiepunt voor de wereldwijde handel in koolzaadolie. Geraffineerde koolzaadolie kan rechtstreeks van de raffinaderij of van een handelsonderneming worden gekocht.

Bent u op zoek naar koolzaadolie om in bulk te kopen? Voorzie eenvoudig in uw koolzaadoliebehoefte door contact op te nemen met onze handelaren.

Afnemers van raapzaadolie in bulk bevinden zich voornamelijk in Europa, Noord-Amerika of China, maar kunnen bijna overal terecht.

Wij handelen wel in ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) gecertificeerde koolzaadolie.

Het ISCC-certificaat verifieert dat de koolzaadolie duurzaam en in overeenstemming met milieu- en sociale normen is geproduceerd.

Canolaolie en koolzaadolie lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Canola-olie wordt gemaakt van een specifieke koolzaadsoort die zodanig is gekweekt dat hij zeer weinig schadelijke stoffen bevat. Koolzaadolie daarentegen heeft een hoger gehalte aan verzadigde vetten en een sterke smaak die licht bitter kan zijn.
whatsapp